19 maj 2018
14:15

Gamlestaden FF

GaFF vann rysare!

Toppmatch på Bravida mot Bjurslätt i sommarvärmen. Inget att klaga på där, dock så hade vi ett antal spelare som valde att löpa varvet, eller var på andra solbestyr.
Vi ställde upp med följande elva: Philip - Glenn, Hadd, Jojje, Törnkvist - Itian, Toffis, Johan, Hoang - Saman, Tobbe
Säsongsdebut för Hadd. Törnkvist första seriematchen från start. Toffis första matchen som innermitt.
Ersättare: Agge, Robin, Söderqvist, Greg, Dennis.
Greg säsongsdebut och Dennis seriedebut i år.
Känslan inför match var bra.

FÖRSTA HALVLEK
Vi börjar matchen starkt. Vinner mycket dueller och skapar mycket sista tredjedelen. Har ett lite rakare spel, vilket passar bra den här matchen.
Tobbe har ett par kanonlägen, men det vill sig inte riktigt. Saman är igenom två gånger i fritt läge, varav ena räddas och andra skjuts över.
Bjurslätt har ett par frilägen där Philip räddar ena och ett skjuts över.
Glenn kastar ett inkast till Toffis som bryter in i banan och gör något vi sällan gör, skjuter från distans. Det blir ett vobblande skott som målvakten kanske borde ha tagit, men oavsett väldigt snyggt, 0-1! Skönt, och i det läget rättvist.
Bjurslätts Farah blir varnad i 33:e.
En första halvlek som vi ska vara nöjda med, Bjurslätt hinner inte riktigt med och deras längre bollar ger ingen utdelning. Dessutom så vinner vi oväntat mycket höjddueller mot deras långa spelare.

ANDRA HALVLEK
Vi kommer in med bra energi och Tobbe tar sig efter ett par minuter igenom och fälls, solklar frispark och på gränsen till straff. Domaren tar det lite oväntade beslutet att dra upp det röda kortet. Rött kort Bjurslätt! Han bedömer det som målchansutvisning. Lite hårt är känslan.
Nu börjar vi spela fantastiskt..nä efter utvisningen så börjar Bjurslätt jobba sig in i matchen. Börjar rulla mer boll och löper mer. Vi däremot slappnar av och slutar ta jobbet. Detta straffar sig i minut 61, då Freter kommer igenom helt ensam och rullar in 1-1!
Robin varnas i minut 64.
Vi ändrar uppställning för att få till mer stabilitet och byter in den polska maskinen Greg. Han slår en yttersida på 30 meter som Tobbe löper på. Den stackars försvararen hinner inte alls med och Tobbe bryter in, rundar målvakten och lägger in bollen, 1-2! Klassmål.
Bara två minuter senare så slår Jojje en liknande boll på yta som Tobbe än en gång går på, Robin gör en en löpning på 25 meter och belönas med att Tobbe osjälviskt passar bollen och Robin kan enkelt rulla in 1-3!
Nu kändes det som att det skulle fortsätta på detta sätt men istället så går vi bort oss helt i försvaret två minuter senare, 2-3! Det är match igen.
Bjurslätt har ett par kanonlägen, där man bla har två gubbar helt omarkerade på bortre stolpen efter en hörna, men missar.
Dennis kommer in och drar på sig ett tveksamt gult kort. Tre minuter efter det så drar han på sig sitt andra och tröjan hann knappt bli svettig innan dagen var över. Rött kort Gamlestaden!
10 mot 10, men det känns ärligt talat inte som att det spelar någon roll. Nu handlar det enbart om att kämpa. Och som det kämpas. Det jagas över hela planen och det är en underbar känsla när domaren blåser av matchen.

SAMMANFATTNING
En bra halvlek följt av en dålig. Bra organisation i första, och vi spelar som vi tänkt. I andra är det tvärtom, vi spelar inte som ett kollektiv. Men vi visar hjärta, och den här gången räckte det till 3 pinnar.
Bjurslätt är det lag med bäst ork av dom vi har mött hittills och det kan räcka långt i årets serie.
En hemsk match att stå vid sidan och bevittna, men också årets hittills skönaste vinst!

Matchens GaFFlar

Jojje: Vinner alla dueller och är lugn med bollen. Många ändringar i backlinjen jämfört med senast men visar upp ett sedvanligt lugn och styr därbak.

Tobbe: Tar ansvar och är lite av tungan på vågen med sitt mål och ass. Skapar mycket och känns pigg och gör också ett smart defensivt jobb.

Toffis: Han och Johan får täcka väldigt stora ytor denna matchen, men gör det bra och det vinns mycket närkamper och med boll vet vi att Toffis är grym. Gör ett fint mål och överraskar många med sitt defensiva huvudspel.